Osnovni podatki
10. oktober 2016 ob 17:00
Knjigarna AZIL

Organizator
Založba ZRC
Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta
Opis

Ob izidu arhitekturnega vodiča z naslovom »MoMoWo. Women. Architecture & Design Itineraries across Europe«, vas vabimo na krajše vodstvo po itinerariju »Ljubljana  - mesto žensk«. Med sprehodom po mestu se bomo ustavili na treh oziroma štirih lokacijah, ki so jih s svojim ustvarjanjem zaznamovale arhitektke, še več posegov žensk v urbano tkivo Ljubljane pa bomo omenili sproti, med potjo. Vodstvo po Ljubljani arhitektk bo prevzela ena od soavtoric vodiča, Katarina Mohar, ob pomoči ustvarjalk predstavljenih arhitekturnih dosežkov, Mateje Panter, Špele Kuhar in Polone Filipič.

Zbirno mesto je v Knjigarni Azil na Novem trgu 2 (na ZRC SAZU).

Z vodenim ogledom začnemo 10. oktobra ob 17. uri. Vodstvo je brezplačno, zaželene pa so predhodne prijave na kmohar@zrc-sazu.si.

Zemljevid itinerarija »Ljubljana  - mesto arhitektk« z vrisano potjo vodenega ogleda (na Google zemljevidih).

Za uvod v arhitekturni sprehod priporočamo še ogled razstave o pionirkah slovenske arhitekture in oblikovanja, ki med 3. in 15. oktobrom gostuje v Atriju ZRC.

Vodeni ogled pripravljata Knjigarna AZIL in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU v soorganizaciji z festivalom Mesto žensk.

Projekt poteka s podporo Javne agencije za knjigo RS.